1. DE
 2. ENG
 3. SLO
 4. HRV
Instrument pretpristupne pomoći SI EU HR

Gdje se nalazim: Početna » Poi lokacije

Poi lokacije

Svaka lokacija je smještena u određenu POI (Point Of Interes) kategoriju, poput smještaja, gastro i eno ponude, prirodnih i kulturnih znamenitosti, sportskih sadržaja, te servisnih informacija.

Lokacije su grupirane u glavne kategorije i sadržane su u zasebnim GPI datotekama koje su Vam dostupne na portalu. Ujedno svaka lokacija ima podrobnije pojašnjenje i opis, a možete pogledati i zanimljive fotografije, te doznati kontakt podatke.

 1. SMJEŠTAJ
  SMJEŠTAJ
  SMJEŠTAJ

  Biciklizam, makar i rekreativni, je naporan sport. Zbog toga je potrebno odmoriti tijelo, što je najbolje na dobrom i udobnom ležaju. Tako se uz cijelu stazu nalaze hoteli, moteli, apartmani, pansioni, sobe, kampovi… Svi su dobro označeni i opisani, tako da lako možete napraviti izbor za noćenje.

 2. GASTRO I ENO
  GASTRO I ENO
  GASTRO I ENO

  Nakon naporne vožnje, uvijek dobro dođe dobra okrijepa. Uz trase se nalaze vrsni restorani, gostionice, pizzerie, ribarske kuće, a prolaskom kroz vinorodna područja, možete se zaustaviti u nekoj od brojnih vinskih kuća s velikom ponudom vrhunskih vina. Uz vina, a posebno uz najavu, mogu Vam pripremiti i veliki izbor domaćih specijaliteta.

 3. KULTURA
  KULTURA
  KULTURA

  Područja uz Muru i Dravu prava su riznica kulturnih znamenitosti koje se nalaze na obje riječne obale. Brojne crkve, obnovljeni dvorci, tematski i klasični muzeji, zbirke i galerije, te druge zanimljivosti nižu se jedna za drugom. Brojna arheološka nalazišta svjedoče o ranom naseljavanju, a autohtona kulturna baština i stari zanati i dalje žive u brojnim kulturno-umjetničkim društvima. Zajedno, područja čine raznoliku zbirku koja posjetitelja sama po sebi navode na razmišljanja o bogatim prošlim i sadašnjim kulturnim događanjima na ovim prostorima.

 4. PRIRODA
  PRIRODA
  PRIRODA

  Ponekad se čini da krajolik uz rijeku Muru i Dravu još uvijek živi u potpunoj harmoniji s prirodom. Mnoge prirodne značajke, poput termalnih izvora i mrtvih rukavaca rijeke Mure, ili Drava, koja teče kroz mnoga urbana središta a na nekim je dijelovima je ograđena umjetnim nasipima pa ipak se čini da to ne ometa njezin suživot s prirodom, lijepo upotpunjuju tematski putovi, uređene lokacije, prirodne atrakcije a posebno zaštićena priroda. Zajedno predstavljaju savršeni scenarij za odmor podalje od gradske vreve.

 5. SPORT I REKREACIJA
  SPORT I REKREACIJA
  SPORT I REKREACIJA

  Kao aktivne sportaše bez dvojbe će vas privući i druge sportske aktivnosti koje se nude uz rijeku Muru ili Dravu. Dok je zahvaljujući povoljnim karakteristikama i brzom protoku, rijeka Mura idealna za spuštanje na splavi ili u kanuu,Drava je prilagođenija ribolovu i kupanju na kupalištima akumulacionih jezera, koja tijekom vrućih ljetnih dana pružaju ugodno osvježenje umornim nogama nakon vožnje biciklom.

  U blizini biciklističkih staza s lakoćom ćete pronaći klasičnu sportsku ponudu koja obuhvaća jahanje, teniska igrališta i bazene.

 6. SERVISNE INFORMACIJE
  SERVISNE INFORMACIJE
  SERVISNE INFORMACIJE

  Dobiti dobru informaciju od relevantnih osoba, ponekad je od presudne važnosti, pogotovo ako ste daleko od kuće. Zbog toga su uvršteni Turistički informativni centri i turističke agencije, gdje možete dobiti sve bitne informacije o stazama tog područja, kulturnim i prirodnim znamenitostima, rent-a-bike lokacijama i ostalim turističkim informacijama. Ovdje su uz servise za bicikle, ciklovodiče i domove zdravlja uključene i željezničke postaje odakle možete brzo i povoljno stići na druga, Vama zanimljiva područja.