1. DE
  2. ENG
  3. SLO
  4. HRV
Instrument pretpristupne pomoći SI EU HR

Gdje se nalazim: Početna » O projektu

Biciklističke trase Murska trasa Dravska trasa Poi lokacije GPS Download

Projekt MURA-DRAVA.BIKE

Cjelokupni projekt odnosi se na niz aktivnosti promocije i razvoja cikloturizma na području Hrvatske i Slovenije. Portal je nastao u okviru projekta Mura-Drava.bike, sufinanciranom iz programa IPA SI-HR 2007-2013. Namjena projekta , u koji su uključene Slovenija (Pomurska i Podravska regija) i Hrvatska (Međimurska i Varaždinska županija), jest oblikovanje zajedničkog turističkog proizvoda na području prekogranične regije. Cilj je razvoj biciklističkog turizma u regijama i razvoj pratećih uslužnih djelatnosti, a nastavak je postojećih austrijskih biciklističkih puteva uz Muru i Dravu.

Namjena projekta Mura Drava Bike, u koji su uključeni Slovenija (Pomurska i Podravska regija) i Hrvatska (Međimurska i Varaždinska županija), jest oblikovanje zajedničkog turističkog proizvoda na području prekogranične regije. Projekt, čija osnovna namjena je razvoj biciklističkog turizma u regijama te istovremeno i razvoj pratećih uslužnih djelatnosti, bit će povezan s postojećim austrijskim biciklističkim putovima uz Muru i Dravu te u europsku turističku kartu unijeti novo i zanimljivo prekogranično turističko odredište.

Partnerstvo se sastoji od deset institucija i organizacija, koje djeluju na području četiri projektnih regija. Njihova dosadašnja iskustva na području razvoja turizma i turističkih proizvoda, prekogranične suradnje i angažiranosti u smislu lokalnog okruženja jamče projektu odgovarajuću stručnu podlogu za uspješnu izvedbu. Osim spomenutog partnerstva u projekt su uključene i općine i županije koje sudjeluju kao pridruženi akteri i prepoznaju ga kao jednog od najvažnijih za razvoj održivog turizma u uključenim regijama i pojedinačnim općinama.

Kroz ovaj portal nastojimo korisnicima dati mogućnost pregleda i upoznavanja sa destinacijom, prikaz biciklističkih trasa i zanimljivih sadržaja koji ih očekuju.

Naglasak ovog projektnog dijela je kartografija, geografsko lociranje svih uključenih elemenata i GPS korištenje.

Korisnici kroz ovaj sustav mogu unaprijed planirati svoj aktivan odmor, pregledati trase i POI lokacije, kroz video sadržaj integriran uz kartografski prikaz i visinski profil mogu odabrati trase koje su za njih najzanimljivije.

Pripremili smo i download zonu, kroz koju se mogu preuzeti kartografske podloge Mura-Drava.bike za korištenje na GPS navigacijskim uređajima, kao i GPS svake pojedine trase i POI točke, spremne za implementaciju u navigacijske uređaje.